Home

Vapaapäivän ruokavinkki

17.01.2015

Vapaapäivinä minä ainakin haluan puuhastella vähän kaikenlaista. Välillä on kivaa tehdä ruokaa oikein antaumuksella mutta parhaita ovat ruuat jotka valmistuvat itsestään sillä välin kun itse viilettää kaupungilla, hiihtoladulla, rinteessä tms.

Tänään meillä valmistuu uunikassleria. Ennen en voikut sietää kassleria, johtuen sen suuresta rasvapitoisuudesta ja ”epämääräisten” osien runsaudesta. Jippo onkin tarpeeksi pitkä kypsennysaika. Tämän lihaköntin voi huoletta unohtaa useiksi tunneiksi uuniin, ja kun palaa nälkäisenä kotiin, niin ei tarvitse kuin valmistaa pikaiset lisäkevihannekse ja ateria on valmis.

Jotta liha pysyy mehevänä kannattaa se kääriä leivinpaperiin. Sitten vain uuni 125-150 asteeseen useaksi tunniksi. Riippuu lihapalan koosta. Meidän lähes 3 kiloinen jötkäle saa olla ainakin 5 tuntia, ellei pidempäänkin.

IMG_20150117_110141

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s