Home

Karpin rahkapiirakka

31.03.2012

Huomenna on jo huhtikuu, enkä ollut leiponut juuri mitään koko vuonna. Löysin Kotivinkistä herkullisen kuuloisen rahkapiirakan ohjeen, jota vähän modailin karppiystävällisemmäksi. Piirakka oli helppo tehdä eikä vienyt hirveästi aikaa. Suosittelen!

Karpin rahkapiirakka:

Pohja:
150g voita
1 dl makeutusjauhetta
1 kananmuna
2 dl mantelijauhoa
½ dl vehnäleseitä
½ dl graham-jauhoa

Täyte:
1 prk rahkaa
1 kananmuna
½ dl makeutusjauhetta (vähempikin riittää!)
3 persikanpuolikasta soseena

1. Vaahdota rasva ja makeutusjauhe. Lisää kananmuna ja vatkaa kunnes kananmuna on kunnolla sekoittunut rasvan joukkoon. Lisää loput kuivat aineet ja vatkaa sekaisin. Lusikoi taikina piirakkavuokaan tasaisesti.

2. Sekoita rahka, kananmuna, makeutusjauhe ja persikkasose. Kaada piirakkapohjan päälle.

3. Paista 25 min 200 asteessa.

Tuolla ohjeella tein siis itse. Kehoittaisin laittamaan pohjaan joko vähemmän rasvaa tai enemmän mantelijauhoa. Graham-jauhon tilalle voi jokainen laittaa haluamiaan jauhoja. Minun kaapista ei sattunut löytymään mitään muita ”normi” jauhoja. Täyte saa makeutta persikoista, joten makeutusjauhetta ei ole välttämätöntä laittaa täytteeseen lainkaan, varsinkin jos makuaisti on kovasti ”karppiintunut”.

Tämä leivonnainen soveltuu loistavasti pääsiäispöytään, eivätkä ei-karppaavat sukulaiset ikinä tule arvaamaan, että piirakassa on jotakin normaalista poikkeavaa 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s