Home

Kovalla sykkeellä

14.01.2012

Hiihtolenkki kesti 50 minuuttia ja reitti sisälsi paljon mäkiä. Matkasta ei nyt ole tarkkaa arvausta, yli viisi mutta alle kymmenen kilsaa.

Minulla tosiaan oli sykemittari päällä, koska halusin mielenkiinnosta seurata, miten vhh vaikuttaa sykkeeseen. Testini ei ole täysin validi, koska minulla ei ole tältä kaudelta sykeverrokkia ns. normaaliruokavaliolta. Joudun vertaamaan viime kauden hiihtosykkeisiin ja tämän syksyn jumppasykkeisiin.

Maksimisyke hiihtolenkillä oli 167 ja keskisyke 143. Syke oli jo juuri ennen lähtöä yli sata ja ekan pienen mäen jälkeen 146. Eikä me edes hiihdetty kovaa minun mielestä mutta sykkeet kertoo toista tarinaa.

Sykkeeni oli selvästi korkeampi verrattuna viime talven noin tunnin mittaiseen lenkkiin. Kunnossani ei pitäisi olla mitään vikaa, joten tämän nousun on johduttava vhh:sta. Eikös rasvan poltto vaadi enemmän happea, kuin sokereiden poltto?

Olisi todella hienoa, jos kehoni olisi oppinut tehostamaan rasvanpolttoa liikunnan aikana. Nyt ei nimittäin tullut mitään selkeää nitkahdusta, vaikka syke kävikin minun mittapuulla aika korkealla. Eikä kropassa tuntunut samanllaiselta, kuin normaalisti noissa sykkeissä liikuttaessa. Tuntui helpommalta.

Mietin tässä sitä, että sykemittarin antama kalorikulutus on nyt varmaan vähän yläkanttiin (oletetaan, että se normaalisti olisi paikkansapitävä), jos sykkeen kohoaminen johtuukin rasvanpolton lisääntymisestä, eikä niinkään liikunnan rasittavuudesta?

Meinattiin hiihtää huomennakin, joten saa nähdä palautuvatko lihakset yön aikana (epäilen) ja miten palautumattomilla lihaksilla liikkuminen vaikuttaa sykkeeseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s