Home

Hieman hiihtoa, paljon pähkinöitä.

08.01.2012

Eilen päästiin viimein avaamaan hiihtokausi! Ensin huollettiin kaikki sukset ja sitten suunnattiin Ladun majalle, kohti Soidenlammen lenkkiä. Pituutta lenkillä on 4,5 km ja maasto on pääasiassa tasaista. Juuri sopiva lenkki hiihtokauden alkuun. Suunnitelmissa oli hiihtää lenkki kahteen kertaan mutta osa reitistä oli sen verran huonokulkuista, että hiihdettiin sitten semmoinen pienempi bonuslenkki, jolloin hiihtomatkaksi tuli n. 6 km. Minulla ei oikein syke noussut, tuntui kun olisi ollut joku rajoitin kehossa, joka esti kierrosten kasvamisen liian korkealle.

Täytyy pikku hiljaa yrittää opettaa kehoa käyttämään rasvaa energianlähteenä liikunnan aikana. Syksyn olen suurimmaksi osaksi mennyt hiilareilla, kovalla intensiteetillä ja melko lyhyellä kestolla (yleensä tunti kerrallaan). Nyt pitäisi siirtyä pidempikestoiseen liikuntaan ja vähän matalampaan intensiteettiin. Kävely ja hiihto ovat varmaan oikein hyviä liikuntamuotoja tähän tarkoitukseen. Minulla on sen verran hyvä hiihtotekniikka, että pystyn tekemään sitä rauhallisesti. Monillahan on se ongelma, ettei tekniikkaa oikein löydy ja siksi hiihto on yhtä tuskaa, kun syke nousee heti ja suussa on verenmaku. Nopeasti sen tekniikan kyllä oppii, jos malttaa hiihdellä useammin, kuin kerran talvessa 🙂

En aio kirjoittaa eilisen ruokapäikkyä näkyville, koska kävi pieni sekoaminen pähkinöiden (suolapähkinöitä, pistaaseja..) ja juustojen kanssa (aura, chevre). Tänään pistän taas pöperöt ylös kiloklubiin ja yritän jatkaa selkeästi vajailla kaloreilla. Paino on tällä hetkellä 88 kg, eli puoli kiloa on tultu vielä torstaistakin alas päin. Ehkä alkuviikolla tippuu vielä vähän, jos eilisiltaiset suolakarkeloni ovat keränneet kehoon nestettä.

Tänään näyttäisi olevan rapsakka pakkaspäivä. Ehkä turhan vilakkaa hiihtämiselle mutta oikein sopiva keli kävelylle. Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s