Home

Liikuntavuosi 2011

04.01.2012

Olen laittanut treenauksen jäähylle siksi ajaksi, että kuulostelen miltä karppaus tuntuu kehossa. Viimeksi, kun karppasin ja treenasin yhtä aikaa, niin olo oli melko huono eikä treeni kulkenut lainkaan. Sen seurauksena yleinen mielialanikin oli vähän alavireinen, joka varmaankin vaikutti koko karppauskokemuksen mielekkyyteen ja lopulta dieetin hylkäämiseen kolmen viikon jälkeen. Olen harrastanut säännöllistä liikuntaa vuodesta 2005 lähtien, enkä ole pitänyt mitään suuria taukoja missään vaiheessa. Pystyn siis luottamaan siihen, että löydän tieni takaisin hikiliikunnan pariin, vaikka pitäisinkin vähän aikaa taukoa. Sitä paitsi, en halua mennä ryhmäliikuntatunneille tammikuussa, koska siellä on varmasti epämiellyttävän ahdasta.

Viime vuoden liikuntakokoelma on kerätty Heiaheia-merkinnöistäni. Alkuvuoden merkkasin fantti-profiiliin, mutta maaliskuussa päätin ruveta käyttämään heiaheiaa omalla nimelläni. Kuvien tilastot on siis laskettu aikaväliltä Maaliskuun loppu-Joulukuu.

Vuoden liikuntakerrat ja liikkumalla kulutetut tunnit

Nappasin nämä kuvat joulun jälkeen, joten ennen vuoden vaihdetta tuli lisäksi käytyä vielä combatissa sekä pumpissa, ja käveltyä jonkin verran.

Tavoitteena minulla on ollut liikkua 5 kertaa tai 5 tuntia viikossa. Tuosta ylläolevasta kuvasta näkyy, että liikuntaintoni on vaihdellut tuon tavoitteen molemmin puolin.

Suosikkilajit, ympyröitynä "oikeat" liikunnat

 Olen näköjään harrastanut paljon kaikennäköistä toimintaa, jota heiaheian mukaan voisi nimittää liikunnaksi/liikkumiseksi. Olen kuvasta ympyröinyt ne lajit, jotka itse ajattelen ihan oikeaksi liikunnaksi. Ykkösenä olevaa kävelyä en ole ympyröinyt siksi, että olen usein merkannut myös hyötyliikuntana tulleen kävelyn, jota en kuitenkaan ajattele varsinaisena liikuntana. Toki tuossa kävelymäärässä on mukana ne ihan tarkoituksella tehdyt ”oikeat” kävelylenkitkin, jotka siis toki miellän liikunnaksi.

Olen vähän yllättynyt tuosta pyöräilyn kakkossijasta, koska en mielestäni juurikaan pyöräile. En ole pyöräillyt sen jälkeen, kun lämpötila laski alle +5 asteen. Enkä tosiaan tajua niitä masokisteja, jotka pyöräilevät talvella -20 asteen pakkasessa päät punaisina auraamattomilla teillä edeten about kävelyvauhtia. Talvipyöräily menee minulla kategoriaan ”harrasta tätä, jos haluat raivon partaalle alle minuutissa”.

Juoksuharrastus oli kesällä voimissaan mutta syksyllä en varmaan ole käynyt, kuin viisi kertaa juoksemassa. Mutta niihin harvoihin kertoihin mahtuu tämä ikimuistoinen juoksulenkki 🙂 Edelleen olen ylpeä tuosta suorituksesta.

Seuraavilla sijoilla onkin erilaisia ryhmäliikuntatunteja, joista ehdoton lemppari on combat. Pumppi on minulle edelleen pieni mysteeri.. Käyn siellä, koska se sopii hyvin aikatauluihini, mutten ole oikein mielestäni kehittynyt lajissa. Voin hyvinkin pitää puolen vuoden tauon ja taas parin kerran jälkeen teen niillä samoilla painoilla, joihin puoli vuotta sitten lopetin. Olen täällä blogissa ennenkin ihmetellyt, kannattaako minun koko lajia edes harrastaa..

Lempitalvilajini, hiihto, ei ole päässyt näihin tilastoihin, koska hiihtokausi loppui keväällä aika nopeasti huhtikuussa. Maaliskuussa kävin ylläksellä ja hiihdin neljässä päivässä 90 kilsaa. Muutenkin hiihtoa tuli harrastettua alkuvuodesta paljon ja se oli varmaan ainut asia, joka piti minut järjissäni ja esti lihomasta muodottomaksi väitöskirjapaineiden vuoksi.

Eli tällaisia lajeja minä tykkään harrastaa. Nyt mennään siis pienellä tauolla mutta hiihtämään aion mennä heti, kun ladut aukeaa.

Mainokset

2 Responses to “Liikuntavuosi 2011”

  1. Teveronika Says:

    Hienosti liikuttu!!
    Toivottelen tsemppiä ja onnea tavoitteisiin pääsemiseen sinulle. Ja muutenkin mukavaa alkanutta vuotta 2012. =)

    • fantti Says:

      Kiitos tsemppauksesta ja uuden vuoden toivotuksista. Olisin tullut blogiisi vastavierailulle, mutta se näyttäisi olevan vain kutsutuille lukijoille avoinna.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s