Home

Kynsien vesimarmorointi ja vähän muutakin

14.12.2011

Kynsien laittaminen on minulle kohtalaisen uusi juttu. Kun on yli 25 vuotta elämästään kulkemut lyhyiksi pureskelluissa, lohkeilleissa ja röpelöisissä kynsissä, jotka kuivat ja halkeilleet kynsinauhat ovat kruunanneet, niin kauniit ja vahvat kynnet ovat aina tuntuneet naurettavan kaukaiselta haaveelta. Jotain kuitenkin tapahtui kynsilleni n. pari vuotta sitten. Olen pikkuhiljaa yrittänyt päästä kynsien pureskelemisesta eroon ja nykyään puren todella harvoin enää kynsiäni. Todellinen ahaa-elämys tapahtui, kun aloin öljyämään kynsiäni. Käytin seesamiöljyä, kyllä, sitä ruuanlaittoon tarkoitettua. Kun se loppui, niin kokeilin myös oliiviöljyä ja rypsiöljyä mutta ne eivät imeytyneet läheskään niin hyvin, kuin seesamiöljy. Viimeaikoina olen käyttänyt Dependin Myrrh-oilia. En oikein osaa sanoa, onko se yhtään sen parempaa, kuin seesamiöljy. Kalliimpaa nyt ainakin mutta täytyy myöntää, että siveltimellä öljyn levitys käy paljon helpommin ja säästeliäämmin, kuin vanulapulla levittäminen.

Nykyään minulla siis on kohtalaisen nätit kynnet. Eivät ne kovin pitkiksi kasva mutta se ei haittaa. Kynnet ovat edelleen aika ohuet, mutta nykyään kynsi joustaa paremmin, eikä katkeile tai lohkea niin helposti. Kynsilakka suojaa ja vahvistaa kynttä, joten kynsien lakkaus ei todellakaan ole mitään turhanpäiväistä puuhaa 🙂

No nyt tuli aika paljon tämmöistä pohjustavaa kertomusta.. Postauksen pointtina on kuitenkin vesimarmorointitekniikka. Koska en osaa koristella kynsiäni muilla kuin tarroilla, niin tämä tekniikka kuulosti minusta tosi houkuttelevalta.

Vesimarmorointiin tarvitaan:

  • mukillinen huoneenlämpöistä vettä
  • kaksi tai useampi erivärinen kynsilakka
  • joku tikku, esim. hammastikku
  • teippiä (ei ole pakollinen)
  • kynsilakanpoistoainetta
  • vanulappuja, topseja tms.

Menetelmä on yksinkertainen: lakkoja tiputellaan vuoronperään vesimukiin. Kannattaa olla aika nopea, ettei lakka ala kuivumaan ulkoreunasta. Tarkoitus on muodostaa tikkataulun näköinen kuvio veden pinnalle. Sitten otetaan tikku, ja vedetään tikkua maalia pitkin varovasti siten, että kuvio sekoittuu. Lopuksi kynsi painetaan maalikerroksen päälle ja nostetaan varovasti ylös, ettei pinnalla kelluva maali tartu kynteen. Hyvä ohje kuvien kanssa löytyy esim. http://www.vivalanails.co.uk/Water-Marbling_df_58.html

Marianne-kynnet

Käytin kuvassa näkyviä China Glazen lakkoja ihan siitä syystä, että ne ovat peittäviä ja sen verran juoksevia, että sudista oli helppo tipauttaa pisaroita. Alkuperäisessä suunnitelmassa oli mukana myös vaaleanpunainen shimmerinen lakka, mutta se oli sen verran jämäkkää, ettei pisaroita oikein tahtonut tippua.

Lakkojen tiedot

Tämä marmorointi oli tosi hauskaa, helppoa ja palkitsevaa! Aikaa kului ehkä n. puolitoista tuntia mutta nopeamminkin selviäisi, jos dippaisi vaikka pari kynttä kerralla. Minä tein jokaiselle kynnelle oman kuvion. Marmoroinnin alle laitoin aluslakan ja kerroksen tuota valkoista lakkaa, ettei kynnen oma väri paista läpi. Päälimmäiseksi laitoin kerroksen läpinäkyvää lakkaa.

Valmiit kuviot

Polkagrisar, nam...

Että semmoista kynsipuuhaa. Käväisin muuten viime perjantaina jälleen erään ystäväni karonkassa. Tein sitäkin tilaisuutta varten kynsilakkauksen mutta vasta liian myöhään tajusin, että lakkauksesta tuli kylmänsävyinen, vaikka olin suunnitellut laittavani kultaiset korut ja meikin. Pakko oli vaihtaa suunnitelmaa ja pistää hopeiset korut ja yrittää meikata kylmillä sävyillä, jotka eivät minulle mielestäni kovin hyvin sovi..

Kylmääkin kylmempää

Salama söi vähän silmämeikin dramaattisuutta ja liioittelee korostusvärin kimallusta, mutta jotakuinkin tuolta tuli näytettyä perjantaina. Liikkuvalla luomella hopeaa, luomivaossa tummanharmaata ja highlightina vaaleanpunaista. Tavoistani poiketen jaksoin jopa tehdä rajauksen yläluomeen. Poskella pinkkiä poskipunaa, varjostuksessa ruskeaa aurinkopuuteria (on valitettavasti aika lämpöisen värinen, tarvitsisin kylmemmän varjostustuotteen) ja huulilla pinkki huulivoide, jossa kimallusta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s