Home

Mehevä appelsiinirahkatorttu

11.10.2011

Teinpä pitkästä aikaa jotain mainittavan arvoista keittiössä, nimittäin sovelsin muutamasta reseptistä ihan kelpoleivonnaisen.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
100 g margariinia tai voita
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

Täyte:
400 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
Appelsiinin kuori raastettuna
Puolikkaan appelsiinin mehu

Mittaa kuivat aineet kippoon ja nypi rasva joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää maito ja möyhennä taikinasta joustava. Taikinan voi laittaa hetkeksi jääkaappiin, jolloin jähmettyneen taikinan voi kaulita. Itse painelin taikinan saman tien piirakkavuokaan.

Sekoita täytteen aineet kulhossa sekaisin ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa kunnes piirakan reunat ruskistuvat ja täyte on jähmettynyt.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s