Home

Viimestä viedään!

19.02.2011

Viikon hiljaisuus on päättynyt, tadaa: postaus!

Syy hiljaisuuteen on niinkin arkipäiväinen, kuin kiire. Kiire väitöskirjan kanssa ja kiire tenttikirjan lukemisessa. Olen saanut väitöskirjan jo suunnilleen valmiiksi. Molemmat tarkastajat ovat antaneet korjausehdotuksensa, kirjoittaneet lausunnot väittelyluvan saamista varten, ja väitöskirja on käynyt myös julkaisusarjan tieteellisellä toimittajalla tarkastuksessa. Eli mitään ei varsinaisesti enää puutu.

Paitsi se lopputentti. Se on maanantaina. En lähtenyt viikonlopuksi tapaamaan kavereita, koska halusin jäädä kotiin lukemaan tenttiin. Ajatella, viimeinen tentti.. Kunpa se nyt menisi kerralla läpi, en jaksaisi alkaa uusimaan. Neljäs osajulkaisu saatiin lähetettyä torstaina erääseen lehteen. Missään nimessä juttu ei ehdi tulla hyväksytyksi väitöskirjaani, mutta väliäkö tuolla. Täytyy laittaa se käsikirjoituksena.

Tämänpäiväinen kävelylenkki suuntautui kirpputorille. Tein hankinnan väitöspäivää varten; pienen, mustan, täysin virheettömän nahkaisen olkalaukun. Sellaisen, mihin mahtuu kännykkä, huulipuna ja luottokortti/seteleitä. Laukussa on nostalgiafiiliksiä herättävä solki. Muistan, että ala-asteaikaisessa koulurepussani oli samanlaisia solkia. Olen pikkuhiljaa yrittänyt kasata väittelytilaisuuden outfittia kasaan, osa osalta. Yritin muutaman kerran käydä etsimässä mustaa jakkupukua, mutta päätin luovuttaa, koska tehtävä tuntui toivottomalta. Minulla on olemassa mustia vaatekappaleita, jotka yhtäaikaa päälle pukemalla voin loihtia vaikutelman siitä, että minulla on päälläni ”puku”. Kengiksi pistän ehkä ne mustat kengät, mitkä löysin edellisellä kirpputorireissulla.

Aloin myös äsken askarrella karonkkakutsukortteja. Hempeitä, vaaleanpunaisia kortteja, just the way I like it 🙂 Olkoon edes kutsut vaaleanpunaisia, kun kerran juhlapuvussa ei saa tunnustaa muuta väriä, kuin mustaa. Tosin aion huijata siinäkin vähän. Ostin nimittäin perusmustan taftin lisäksi kultaan shiftaavaa mustaa taftia (kankaan loimilangat ovat mustia, toiseen suuntaan menevät langat kultaisia) ja aion julkeasti käyttää sitä puvun rintamuksessa ja osassa helmaa. Toivottavasti professorit eivät tukehdu alkukeittoihinsa.

Tämä blogi on näköjään siirtymässä laihdutusblogista (mikä laihdutus??) sillisalaattiblogiksi. Täytyisi varmaan vähän järjestellä noita kategorioita uusiksi.

Mainokset

4 Responses to “Viimestä viedään!”

 1. Outi Says:

  Maanantaina eli tänään siis. Toivottavasti hyvin menee. 🙂

 2. Ammi Says:

  Selailin tässä näitä sun vanhoja tekstejä väitökseen liittyen ja pisti silmään tuo puvun väri. Mun puku on oliivinvihreä, just sellainen kuin halusinkin. Meillä ei ole kyllä noin tiukkaa etikettiä värin suhteen. ”Tumma tai hillitty” taitaa sanoa ohjeet. Vaan oon minä niissä nähny aika vaaleita ja repäisevämpiäkin kuin tuo mun vihreä. Mustaa en kyllä olisi ihan helposti suostunut ostamaan!

 3. Ammi Says:

  Otan vähän sanojani takaisin, en tiedä mistä luin tuon tumma (vai oliko se musta) tai hillityn värinen. Kun nyt en löydä ohjeista muuta kuin että ”Tavallisesti pukuna on frakki valkoisin liivein ja naisilla vastaavasti nilkkapituinen värillinen iltapuku. Toinen vaihtoehto on tumma puku, mikä naisen kohdalla tarkoittaa polvipituista juhlavaa vierailupukua.” Ei siis lisäksi mitään erityisohjetta väittelijälle, kuten monen muun yliopiston ohjeissa tuntuu olevan.

  Minusta se muutenkin on hassua, että väittelijän pukeutumisesta on niin tiukka etiketti, koska se on kuitenkin väittelijän järjestämä juhla ja hänen toivomuksensa mukaan vieraat valitsevat vaatteensa. On se kumma, että ei sitten ite saa valita semmoisia vaatteita kuin haluaa! 😉


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s