Home

Pientä suolaista

05.02.2011

Tänään on ollut ihan kahjo päivä. Olin töissä yhdeksästä puoli kolmeen pelkän aamulla syödyn jugurtti+myslikipon voimalla. Onneksi jääkaapissa oli valmiina eilen tehtyä linssikeittoa. Olin kuvitellut hiihtäväni tänään ihan kunnon lenkin, mutta olin jotenkin ihan puhki työrupeaman päätteeksi, että annoin hiihtämisen olla. Kävin vielä illalla töissä ja siellä vierähti tunti. Töiden välissä ehdin kuitenkin pestä pyykkiä, käydä kaupassa ja leipoa jauhelihapiirakan. Ruuanlaitto ja varsinkin leipominen ovat yleensä minulle mieluisaa puuhastelua, mutta viime aikoina en ole juurikaan jaksanut innostua mistään uusista jutuista, enkä varsinkaan ole jaksanut kuvailla tekeleitäni tänne blogiin (vaikka blogissani on kategoria niin leivonnalle kuin kokkauksellekin).

Paketti jauhelihaa oli menossa vanhaksi, lisäksi jääkaapissa lojui puolikas, nuhjaantunut paprika. Näistä lähdin liikkeelle ja lopputuloksena tuli melkoisen hyvänmakuinen jauhelihapiirakka.

Jauhelihapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juoksevaa margariinia
½ dl vettä
½ tl suolaa

Sekoita vehnäjauhot, suola ja margariini haarukalla murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Taikinan voi antaa levähtää hetken jääkaapissa, tai sitten sen voi painella saman tien piirakkavuoan pohjalle.

Täyte:
1 rkl ruokaöljyä
400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl maitoa
½ paprika viipaleina
1 dl juustoraastetta
ripaus mustapippuria ja suolaa

Kaada paistinpannulle öljy ja kuullota sipuli- ja valkosipulikuutioita hetki. Lisää jauheliha pannuun ja anna ruskistua. Lisää mausteet. Sekoita kulhossa kananmunat, maito, suola ja pippuri. Kaada kypsä jauheliha pannulta piirakkapohjan päälle tasaisesti. Asettele paprikaviipaleet jauhelihan päälle. Kaada munamaito muun täytteen päälle ja ripottele lopuksi juustoraaste. Paista 30-40 minuuttia 200 asteessa.

Itse nautiskelin piirakan ”salaatin” kera, joka koostui kirsikkatomaateista, mozzarellasta ja tuoreesta basilikasta, kastikkeenaan loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s