Home

Avoin hakemus

11.01.2011

Sinne lähti ensimmäinen vakavalla mielellä kirjoitettu työhakemus ikinä! Ja sekin oli avoin hakemus. Saa nähdä, kuulenko mitään tuolta yrityksestä, vai onko hakemukseni rankattu saman tien ö-mappiin… Odotukset eivät ole minulla järin korkealla, kuten varmaan rivien välistä jo pystyi lukemaan. En ole koskaan ollut mikään hyvä työhakemusten kirjoittaja. Muutenkin työnhaku on vähän arpapeliä, sillä minä ainakin haluaisin tietää aika tarkasti, mitä firmassa tehdään, ennenkuin haen. Tuonnekin, mihin hain, olisin oikeastaan halunnut soittaa ja kysellä, että mitä he tarkalleen ottaen tekevät. Hakemukseen on niin vaikea kirjoittaa juuri ne asiat, mitä lukija haluaa lukea, jos ei tiedä mitään yksityiskohtia firmasta. No laitetaan sormet ristiin ja toivotaan parasta.

Bataattikeitto. Sitä oli lounaalla, ja vaikkei se maistunut yhtikäs miltään, niin lappasin lusikallisen toisensa perään samalla haaveillen timmimmästä kropasta. Ihan hyvin se on kuitenkin nälkää pitänyt parin ruisleipäviipaleen kanssa. Vielä illalla pitää nappasta viimeinen antibiootti, mutta huomisesta alkaen julistaudun terveeksi, vaikka ääneni kuulostaa edelleen viskibassolta normaalin sijaan. Kuumettahan minulla ei ole ollut enää päiväkausiin (viime perjantain jälkeen..?) joten eikös tässä jo voi alkaa harrastaa fyysisiä lajeja? Voisin tietysti aloittaa vähän kevyemmin, vaikka lenkkeilyllä. Turha on lähteä rapistuneen kunnon kanssa kokeilemaan combattiin tai gutbustersiin.

Tein toissapäivänä Ellokselle tilauksen, mutta muuten olen ajatellut jatkaa ÄOM-linjalla (ehkä vähän avokin painostamana). Tulemme todennäköisesti muuttamaan pois Jyväskylästä ennen kesää, joten kaikki ylimääräiset rahat on pantava talteen uutta asuntoa (taloa??) varten. Olen aika innoissani, mutta samalla vähän arveluttaa tulevaisuus, kun ei oikein ole mitään varmaa edessä. Onneksi en vielä voi stressata tulevaisuudesta, kun tässä on tämä loppurytistys vielä opiskelujen kanssa. H-hetkeen on enää kolme kuukautta… Hiljaiseksi vetää…..

Mainokset

4 Responses to “Avoin hakemus”

 1. Anzus Says:

  Heippa!

  Sinullapa on jännät ajat edessä sitten monessa suhteessa. Nyt ei muuta kun taas liikunnan pariin!

 2. Ammi Says:

  Toivotan onnea työnhaulle! Ilmeisesti ”oikeisiin töihin” haet? (Työpaikan sisäine vitsi meillä tuo oikea työpaikka, kun eihän tutkimustyö yliopistolla ole oikeaa työtä. Ainakaan tutkijalääkäreiden mielestä…). Yritetäänkö teillä kannustaa lähtemään ulkomaille post doc -jaksolle? Meillä sitä tunnutaan pitävän ainoana oikeana mahdollisuutena (siis jos ei niihin oikeisiin töihin hakeudu). Seurantaryhmätapaamisessa minulta kysyttiin tutkimusurani aika alussa jo, että missä aion suorittaa post doc -kauteni. Mahtaa ne olla kauhistuneita jos vielä asiaa tiedustelevat ja sanon, että alemman korkeakoulututkinnon ajattelin suorittaa 😀

  • fantti Says:

   Joo, ”oikeisiin töihin” hain (sama vitsi kiertää meilläkin :)). Kyllähän postdokkaaminen on täälläkin se ykkösvaihtoehto, ja mielellään Suomen ulkopuolella. Minua ei onneksi ole painostettu kauheasti, koska olen aika aikaisessa vaiheessa sanonut, etten tod.näk. tule lähtemään ulkomaille, ja että tahtoisin mieluummin johonkin firmaan, kuin jäädä akateemisiin ympyröihin. Hyväähän ohjaajat tarkoittavat, mutta kyllähän se on jokaisen oma asia, mitä elämällään tekee. Minä olen ihan vakavasti aina välillä ajatellut sitäkin, että tämän koulun jälkeen rupean tekemään jotain ihan muuta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s