Home

Päivä 25, N-Ä-L-K-Ä!

11.11.2010

Vaikka valitin eilen siitä, ettei pumppi mukamas mahdu aikatauluuni, niin yllättäen löysin itseni illalla pumppitunnilta. Haluaisin ihan oikeasti käydä säännöllisesti pumppaamassa, sillä lihaskuntoni kaipaa vahvistamista. Haluaisin myös uskaltaa ladata painoa tankoon tarpeeksi, mutta taas päädyin laittamaan ns. ”mukavat painot” lähes joka liikkeeseen. Ohjaajissakin on eroa, toiset kehoittavat laittamaan reilusti painoa ja muistuttavat, että aina voi pitää omia taukoja. Toiset taasen yrittävät hillitä treenaajia, kuten eilinen ohjaaja. Hän muistutti, että tarkoituksena on treenata lihaskestävyyttä, ja että kannattaa laittaa sen verran vähän painoa, että jaksaa pumpata hyvällä tekniikalla koko 4 minuuttia. No ketä tässä pitäisi sitten uskoa?

Kyykkyihin laitoin vitoset ja ykköset, eli yhteensä 12 kiloa. Se oli liian vähän ja ensi kerralla laitan 15 kiloa. Selkäbiisi oli haastava painojen valinnan kannalta, sillä liikkeissä yhdisteltiin maastavetoa ja kulmasoutua. Mavea haluaisin tehdä ihan kunnon painoilla, mutta kulmasoutu vaatii paljon keveämmät painot. Pulmallista. Sama vika on monissa ns. yhdistelmäbiiseissä: pystysoutua voisin tehdä isommilla painoilla, kuin pystypunnerrusta;  ranskalainen punnerrus taas vaatii pienemmät painot kuin kapea penkkipunnerrus. Hauisbiisiin laitoin painoksi 7 kg mikä oli juuri sopiva. Viimeiset toistot menivät silkalla tahdonvoimalla. Askelkyykkyinin en uskaltanut laittaa paljoa painoa, kun en yhtään tiennyt minkälaista tykitystä oli luvassa. Monesti olen tehnyt askelkyykyt kokonaan ilman tankoa. Tahti oli tällä kertaa todella hidas, joten tankoni tuntui liian keveältä. No, ensi kerralla sitten enemmän.

Tänä aamuna olikin sitten kauhea nälkä. Arvoin aamiaistani hetkisen ruisleivän ja rahkan välillä, kunnes huomasin jotain vielä parempaa jääkaapissa: toissapäiväisen lihamakaronilaatikon jämät! Hieman erikoinen aamupala joka maistui melko mystiseltä teen kanssa nautittuna. Mutta nälkä lähti ja sehän on pääasia 🙂 Vyötäröltä oli lähtenyt jälleen yksi sentti, ja kokonaispudotus senteissä on nyt 7 cm! Farkut ihan kirjaimellisesti tuntuivat pyörivän jalassa aamulla! Painokin on kääntynyt jälleen laskusuuntaan, mutta en minä kohta jaksa enää välittää koko lukemasta. Senttien seuraaminen on tällä hetkellä paljon motivoivampaa 🙂

Mainokset

3 Responses to “Päivä 25, N-Ä-L-K-Ä!”

 1. Ammi Says:

  Kyllä meidän salilla kaikki ohjaajat painottaa, että mitään ylimääräisiä taukoja ei pidetä. Siis hitaatkin toistot pitää oikeasti tehdä niin hitaasti, että ei kerkeä odottelemaan muita ylhäällä/alhaalla. Eli siis kannustavat treenaamaan sitä lihaskestävyyttä, mikä on pumpin idea.

  Heh, kun näen tämän sun postauksen otsikon, tulee mulla koko ajan mieleen tosi ärsyttävä mainos, jonka vuoksi jo harkitsen Spotify premiumin ostamista 😀

 2. fantti Says:

  Ok, kiitos tiedosta.Treenaaminenkin olisi paljon mielekkäämpää, jos tietäisi mitä pitäisi treenata 🙂 No nytpä tiedän.

  Minä olen muuten yksi niistä harvoista, joka ei käytä spotifya.


 3. kannustusta treenaukseen!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s