Home

Näpytinäp

07.10.2010

Huh, nyt on yksi vistanpylväs jälleen ohitettu. Olen nimittäin saanut päätökseen kaikki kokeelliset mittaukset. Tästä eteenpäin (joulukuun alkuun asti) ainut hommani on kirjoittaa, kirjoittaa ja kirjoittaa. Näpytinäpyti. Työn alla on väitöskirjan lisäksi yksi artikkeli. Aloitin sen kirjoittamisen eilen, mutta olen luottavaisin mielin, ettei minulla kulu enää läheskään yhtä kauan aikaa atikkelin kirjoittamiseen, kuin ensimmäisellä kerralla. Niin sitä itseluottamusta kertyy kokemuksen myötä.

Eilen myös lyötiin lukkoon varsinainen väitöspäivä. Sali on varattu, ja varausjärjestelmässä lukee nyt kaiken kansan nähden kyseisen päivän kohdalla Väitöstilaisuus, Fantti. Eilen myös vihdoin saatiin pyydettyä väitöskirjalle esitarkastajat sekä vastaväittäjä. Esitarkastajat ovat suomenkielisiä, vastaväittäjä jenkki. Olen ihan tyytyväinen, että pääsen väittelemään englanniksi, mutta toisaalta harmittaa yleisössä olevien puolesta, sillä esim. äitini, sekä mieheni vanhemmat eivät tule ymmärtämään tilaisuudessa, tai karonkassa mitään.

Pienoista stressiä aiheuttavat myös erilaiset pukuhankinnat. Varsinaiseen väitöstilaisuuteen minun pitää pukeutua mustaan, koristelemattomaan leninkiin. Puvun tulee olla hyvin hillitty, ei avonainen, nilkkaan asti ylettyvä, pitkähihainen kolttu. Ei kuulosta kovinkaan houkuttelevalta. Väitöskaronkkaan sitten juhlapuku, mustana sekin. Joku avonainen, olkaimeton, pitkä musta, koristeellinen juhlapuku.. voi elämä… Miehille sitten frakit..

Ja sitten ravintolan varaaminen, hienot ruuat 30 hengelle. Mistähän löytäisin sopivan juhlapaikan? Onneksi tässä nyt on tulossa muutamia juhlia ennen omiani, joten pääsen katsastamaan paria paikkaa ennakkoon.

Kaikkeen tähän on vielä pitkä matka, ja sitä ennen on näpytettävä satoja tunteja. Pitemmittä puheitta, jatkan näpyttämistä. Näpnäp.

 

Mainokset

6 Responses to “Näpytinäp”

 1. Ammi Says:

  Hei

  Tsemppiä kirjoitusurakkaan! Itse olen samaisessa vaiheessa, sain viime viikolla kolmannen juttuni lähtemään korjattuna ja nyt voin täyspäiväisesti keskittyä väitöskirjaan. Tosin se neljäs juttu odottaa pöytälaatikossa kirjoittajaansa…

  Mielenkiinnosta kysyn, että millä mallilla kirjasi on, kun suunnitelmat ovat jo noin pitkällä? Itse olen saanut kirjallisuuskatsausta kirjoitettua parinkymmenen sivun verran (aika kamalaa tekstiä, en tiedä uskallanko koskaan lukea sitä…) ja vastaväittäjää, esitarkistajia sun muuta ajattelin miettiä joskus ihan loppuvuodesta.

 2. fantti Says:

  Hei, kivaa kun on kohtalontovereita 🙂

  Kirjani on aika lailla samalla mallilla, kuin sinunkin kirjasi kuulostaa olevan. Kirjallisuuskatsauksen kirjoittelin lähes kokonaan kesällä (ihan kamalaa tekstiä mutta pakko se on lukea uudelleen) ja jäljellä on siis tulokset ja tulosten tarkastelu. Näihin kahteen en usko, että kauhean paljon menee aikaa, kunhan ryhdyttyä hommaan. Väitöspäivä minulla on ensi huhtikuussa, joten kyllä tässä jo pitää niitä vastaväittäjiä sun muita olla etsimässä. Onneksi löytyivät helposti, toisin kuin monella muulla työkaverillani. Ohjaajani sanoi, että kirja on hyvä lähettää esitarkastukseen 4kk ennen väitöstä.

  Minulla on kaksi juttua hyväksyttynä, kolmas lähtövalmiina, ja neljäs nyt työn alla. Toiveissa olisi saada tämä neljäskin lähetettyä tämän vuoden puolella, mutta sen suhteen ei ole mitään kauheita paineita.

  Tämä aikataulutus riippuu myös varmaan vähän tutkimusalasta.

 3. Ammi Says:

  Minä toivoisin väitteleväni kesäkuussa tai ihan viimeistään elokuun alussa. Tai no oikeastaan en toivoisi väitteleväni ollenkaan, mutta ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäkööt…

  Yritän nyt saada kirjani mahdollisimman hyvälle mallille tämän vuoden aikana, että ei tulisi kiire esitarkistuksien sun muiden kanssa. Mutta mitä olen sivusta asioita seurannut, niin aina siinä lopulta taitaa kiire kuitenkin tulla(?). Vastaväittäjän ja väitöspäivän sopiminen tässä vaiheessa olisi ehkä hyvä siinä mielessä, että olisi oikeasti joku konkreettinen takaraja kirjoittamiselle. Mutta taidan kuitenkin säilyttää tämänhetkisen suhteellisen paineettoman olotilan ja jutella niistä ohjaajani kanssa vasta joulukuussa 😉

  Teen väitöskirjaani lääketieteellisessä tiedekunnassa, mutta koulutukseltani olen biokemisti. Kiire on mielessä, koska en aio jäädä alalle väitöksen jälkeen vaan haluaisin jo ensi syksynä aloittaa farmasian opinnot, opiskelupaikka Kuopiossa odottaa jo minua 🙂

  • fantti Says:

   Luulen, että aina tulee kiire 🙂

   Minäkin olen joskus tuota farmasiaa pohtinut vakavissani, mutten ole koskaan saanut haettua. Onnea opintoihisi!

 4. maureenlaihaksi Says:

  Onnittelut että olet saanut työsi noin hienoon vaiheeseen! Kummallisia nuo akateemisen maailman pukukoodit, väittelläkseen pitää pukeutua varikseksi ja kuitenkin on kyse ihmisen elämässä hurjan tärkeästä ja iloisesta juhlasta (ainakin sitten illalla kun jännitys on hieman hellittänyt). Yksi tuttuni meni kerran vastaväittelijäksi ja hänellä oli työkaverinsa kanssa pitkät keskustelut, että voiko hän laittaa kaulaan ison kaulakorun, jossa oli tosi hienoja ”timantteja”. Työkaveri oli sitä mieltä, ettei se oikein sovi. Minä komppasin kaveriani – kai nyt sentään vastaväittäjä saa laittaa ”timantit” jos itse haluaa. Jälkeenpäin kuulin, että timantit olivat olleet kaulassa ja hyvin meni.
  Sinulle kovasti tsemiä loppurutistukseen!

  • fantti Says:

   Kiitti tsempityksestä. Joo noita kaikenlaisia ihme sääntöjä ja suosituksia kyllä riittää akateemisessa maailmassa.. Onneksi minulla on kaksi suht. nuorta ohjaajaa, joilta voin kysyä neuvoa, ja jotka eivät ole vielä kovin urautuneita tyyliin ”nyt tehdää näin, kun on aina ennenkin tehty”.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s