Home

Aloitteleva karppi

25.08.2010

Koska tällä hetkellä elämässäni minulla ei riitä motivaatio kaloreiden laskemiseen, niin päätin vihdoin antaa vähähiilariselle ruokavaliolle mahdollisuuden. Ja tässä vaiheessa puhun nimenomaan vähähiilarisesta, en hiilarittomasta, sillä syön sen verran paljon hiilaria (max. 100g/vrk), etten tule pääsemään ketoosiin. Mahdollinen laihtuminen siis tulee johtumaan siitä, että syön vähemmän kuin kulutan.

Ilokseni olen huomannut, että moni herkullinen ruoka-aine on hiilarivapaata (pekoni, muna, juusto…). Nämä ovat ruokia, joita en ole liiemmin viimeaikoina käyttänyt kalorien pelossa. Valitettavasti kuitenkin moni normaalisti käyttämäni ruoka-aine on osoittautunut yllättävän hiilaripitoiseksi, kuten vaikkapa ihan tavallinen maito. Olen myös tottunut syömään paljon hedelmiä, joissa on jonkin verran sokeria. Nyt pitää miettiä hedelmien kulutuskin uusiksi.

Selkeä negatiivinen puoli vähähiilarisessa on, etten saa kuitua tarpeeksi. Tietysti parsakaalia voi yrittää syödä puoli kiloa päivässä, jolloin päästään jo aika hyviin kuitulukemiin. Mutta ei siihen kyllä joka päivä kykene. Mistä saan hiilaritonta kuitua?? Alanko syömään sanomalehtiä vai sahanpurua?

Jatkan tätä vähähiilarisen opettelua niin kauan, kun tuntuu hyvältä. Vielä en ole ehtinyt urheilla kuurin aikana, mutta huomenna sekin selviää, kuinka jaksaa huhkia combatissa proteiinin ja rasvan voimin.

Advertisements

6 Responses to “Aloitteleva karppi”

  1. Pinkki Pingu Says:

    Sellainen aines kuin Psyllium-kuitu. Vähähiilarinen, mutta runsaskuituinen. Itse lisäsin sitä silloin kun kokeilin Atkinsia, ruispuuroon.

    • fantti Says:

      Heippa, kiitos vinkistä. Tässä vaiheessa kaikki vinkit, niksit ja muu hyödyllinen tieto on tarpeen 🙂

      Se, mikä tässä vähähiilarisessa vähän arveluttaa, on se, että monissa resepteissä on jotain mystisiä elintarvikkeita (esim. soijajauho, sokerijuurikaskuitu, psyllium), joista en oikeastaan ole koskaan kuullutkaan (soija, eikö se ole sitä mustaa nestemäistä maustekastiketta, miten siitä tehdään jauhoa? kuinka mikään mikä alkaa sanalla sokerijuurikas voi olla vähähiilarista? psyllium, what the hell…?). Mutta pikkuhiljaa kai tässä pääsee alkuun. Koitan selvitä normielintarvikkeilla niin pitkälle, kuin mahdollista. Mikäli suolisto-ongelmia syntyy, niin sitten pitänee mennä metsästämään psylliumia.

  2. maureenlaihaksi Says:

    Toinen hyvä kuitulisä on Molkosan Vitality herajuomajauhe. Se on jopa hyvänmakuista, mitä suinkaan kaikki tämäntyyppiset jauheet eivät ole. Yhdessä lasillisessa juomaa, eli 2 tl:ssä, joka painaa 11 g, on muistaakseni 6 grammaa kuitua. Lisää täältä: http://www.vogel.fi/advice/tips/vitality.php

    • fantti Says:

      Kiitos vinkistä. tämä kuulostaa toimivalta ratkaisulta. Tuota varmaan saa jostain luontaistuotekaupasta?

      • Nimetön Says:

        Juu, saa ainakin luontaistuotekaupoista, varmaan monista apteekeistakin ja tavarataloista.

  3. fantti Says:

    Ok, kiitos 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s