Home

Huh hellettä!

12.07.2010

No jopas helteet lykkäsi. Viimeiset 10 päivää olen viettänyt kesämökillä vaatetuksenani bikinit ja kesämekko. Nyt istun töissä ja ihmettelen, miten 10 päivää voi kulua niin nopeasti? Eilen tuli paniikki, kun kaikki hellevaatteet olivat likaisina ja töihin piti aamulla suunnata, joten kävin kotimatkalla citymarketissa ostamassa itselleni lisää hellevaatteita. Nyt minulla on shortsit, jotka näyttävät itseasiassa aika hyvältä päälläni. En ole ajatellut olevani lainkaan shortsi-ihminen, mutta näköjään olen vain pitänyt vääränlaisia shortseja.

Nyt pitäisi tämä viikko skarpata esitelmän ja väitöskirjan kanssa. Lähtö Edmontoniin on lauantaina ja sitä ennen pitäisi saada väitöskirjan kirjoittamista aloitetuksi. Hui sentään! Onneksi esitelmäni on jo lähes valmis. Joudun kyllä sitä harjoittelemaan jonkin verran, että pysyn annetussa 15min ajassa. Edmontoniin ei ole luvattu läheskään yhtä kuumaa säätä, kuin tänne Suomeen, ja tavallaan onkin sääli lähteä Suomesta pois silloin, kun täällä kerrankin on kunnon etelän helteet. Toisaalta alan kyllä saada tarpeekseni näistä tappohelteistä. Mitään ei oikein jaksa tehdä.

Eilen kotiin palattuani löysin karmaisevan yllätyksen parvekkeelta. Räkättirastaan poikanen oli lentänyt lasia päin ja kuollut parvekkeelle. Hajusta päätellen se oli ollut siinä kokolailla sen 10 päivää, minkä me olimme olleet pois. En jaksanut/halunnut vielä tehdä asialle mitään, joten ruumis pötköttää edelleen parvekkeella. Pesin sentään eilen illalla lattiat ja laitoin puhtaat matot paikoilleen. Yöllä pidin ikkunoita auki, mutta silti sisällä oli aamulla 25 astetta lämmintä. Lääh… Mökillä sentään oli mukavan viileää, sillä mökin keskellä oleva muuri huokui edelleen talven aikaista kylmyyttä. Luulen, että mökissä lämpötila oli n. 20 astetta.

Mies ei kotiutunut vielä, sillä hän lähti ystävänsä luo heinätöihin. Hullua puuhaa, onneksi minun ei tarvinut lähteä, olisin varmaan seonnut paarmojen keskellä. Kävin eilen poimimassa mansikoita. Koko homma kesti ehkä 15min mutta meinasin jo tulla hulluksi paarmoista, jotka kilvan purivat minua. Nyt jaloissani on hirveitä pahkuroita paarmojen jäljiltä. Siinä mielessä on kiva olla kaupungissa, täällä ei ole paarmoja.

Mökillä tuli puuhasteltua kaikenlaista pikkuhommaa lähes jatkuvasti. Varsinaisia liikuntasuorituksia tuli 3kpl: 1h pyöräilyä, 1h 15min pyöräilyä sekä 40min hölkkää. Tämän lisäksi mm. uuden rakennuksen perustusten tekoa, veden kantoa, uintia, autonpesua sekä ennen isän 60v juhlia telttojen kasaamista ja juhlien jälkeen telttojen purkamista. Perjantaina kävimme Sysmän kirjakyläpäivillä, ostimme Korkeajännitys-sarjakuvia (miehen ja isän lemppareita) ja teimme moottoripyöräretken Mäntyharjun ja Hirvensalmen suunnilla.

Tänään menen pyöräilemään, jos en ole ihan katkipoikki ensimmäisen työpäivän johdosta.

Mainokset

2 Responses to “Huh hellettä!”

  1. Mari Says:

    Kävittekö Mäntyharjussa tutustumassa paikalliseen nähtävyyteen, eli ensimmäiseen ABC-liikenneasemaan joka sijaitsee taajama-alueella eikä valtatien varrella ;)? Ja tervetuloa Mäntyharjulle ensi kesänäkin, kun täällä on loma-asuntomessut!

    • fantti Says:

      Ai siellä on ensikesänä messut? No sehän voisikin olla mielenkiintoinen tapahtuma. Mäntyharju on kyllä kaunis paikka.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s