Home

Viikonlopun pohdintoja

29.03.2010

Olen tuuliajolla. En ole pystynyt loman jälkeen palaamaan järkevään ruokailuun. Annoskoot ovat järkyttäviä ja vihannekset olen unohtanut lähes kokonaan. Söin lomalla karkkia ihan kauheasti. Monta pussia viikon aikana, eikä ne pussit olleet mitään pikkuisia… Ja lähes joka päivä munkkirinkilä kuuman mehun kera… Tästä johtuen kärsin koko viikon sokerivierotusoireista. Lääkkeeksi ahmin nellie delliesejä, joka puolestaan johti ruuansulatuselimistön totaaliseen jumiutumiseen (päivän kuituannos n. 100g..), mikä puolestaan tarkoitti sitä, että paino ei voinut laskea koska mitään ei tullut ulos…

Ahdistuin ihan kauheasti viikonloppuna. Tuijottelin itseäni kriittisesti pelistä ja puristelin läskejäni. Taannuin teiniksi. Paitsi etten harrastanut moista toimintaa teininä. Kun eilen itkin salaa vessassa seksin jälkeen ahdistustani päätin, että nyt saa riittää. Minun pitää oppia elämään itseni kanssa. Luulen, että vaikka laihtuisin 20 kiloa, niin arvostelisin edelleen itseäni yhtä ankarasti, ellen ankarammin. Lihavana en jaksanut ajatella kroppaani, siinähän se oli pahus vieköön. En pitänyt kropastani, mutta en haaskannut voimiani sen arvosteluun. Vasta kun laihduin, niin aloin tutkiskella itseäni kriittisesti. Ensimmäistä kertaa eläessäni minulla oli ”ongelma-aluieta”.  Se kaikkein suurin ongelma-alue taitaa sijaita vasemman ja oikean olkapääni välissä…

En halua, että muut joutuvat kärsimään riittämättömyyden tunteistani. En halua jäykistyä rautakangeksi, kun mieheni koskee minuun. Enkä halua voida pahoin joka kerta, kun katson peiliin. Minun on pakko tulla järkiini, sillä kompleksini alkavat nopeasti haitata toisten elämää. Onneksi useimmiten  olen normaali, mutta haluaisin eroon näistä satunnaisista friikkikohtauksista. Tämä ei ole tervettä.

Kaikesta tästä huolimatta viikonloppu oli ihan kiva. Käytiin miehen kanssa Paviljongissa messuilla. Siellä olikin paljon nähtävää: Vapaa-aika-, kirja-, hyvinvointi- ja viinimessut samalla kertaa. Ostin pari uutta meikkisivellintä ja muutaman Harry Potter- pilailukirjan (Barry Trotter). Viinimessuilla tuli maisteltua viinejä jonkin verran. Omituisin makukokemus oli voimakkaasti kahviarominen punaviini. En pitänyt, mutta tulipahan maistettua. Maistoin myös todella makeaa portviiniä, mistä yllätys yllätys pidin.

Ruuaksi tein pitkästä aikaa lammaspataa. Se sai hautua uunissa sen aikaa, kun olimme messuilla, eli yli neljä tuntia. Liha oli pehminnyt uskomattoman mureaksi! Ähkyhän siitä tuli. Samaa söimme myös sunnuntaina. Ruuan kanssa oli punkkua, joten viiniä tuli juotua runsaasti viikonloppuna. Mutta sivistyneesti, ei örveltäen. Eikä mitään krapulaa tullut. Punkkukiintiöni on kyllä nyt hetkeksi taas täynnä.

Pääsiäiseksi olisi tiedossa kahdet pippalot, fiilistä ei välttämättä olisi kumpiinkaan. Mutta katsotaan nyt miten tämä viikko sujuu. Olen vähän ajatellut pitää sellaista leppoisampaa viikkoa, sillä polveni on reistaillut ylläksen reissun jälkeen. Sopivasti yliopistoliikuntakin pitää tämän viikon pääsiäistaukoa. Saa nähdä, miten paino kehittyy..

Mainokset

3 Responses to “Viikonlopun pohdintoja”

 1. Nena Says:

  Saman laisia sekavia ajatuksia on täälläkin 😦
  On se kumma että aikuinen ihminen ei osaa rakastaa itseään, vaan ruoskii ja piinaa ainoaa kroppaansa.
  Zemppiä!kyllä tästä vielä järkiinnytään ja kasvetaan ”aikuisiksi” ja ruvetaan rakastamaan tärkeintä…itseämme.

 2. Outi Says:

  Voihan tuuliajot ja taantumuskaudet sentään! Niiltä ei vaan voi välttyä, siltä se tuntuu. Ihan takuulla laihtumisyritykset tekee itsestä kriittisemmän ja sitä jotenkin unohtaa välillä kaiken sen, miten paljon paremmalta jo näyttää ja näkee vaan juuri ne ongelma-alueet.

  Mutta hei, taantumiskaudestahan noustaan ylös ja sitten on positiivisien tulosten vuoro, eikös. 🙂

 3. fantti Says:

  Kiitos kommenteista.

  Pakko tästä suosta on nousta. Onneksi en sentään jatkanut sokeriörvellystäni enää viime viikolla, vaikka muuten ruokailut oli kaikkea muuta, paitsi terveellisiä. Onneksi joka päivä on uusi mahdollisuus tehdä asiat oikein.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s