Home

Päivä 21.

25.01.2010

Sunnuntai, eikä kiire minnekään! Harmi vain, että sisäinen kelloni herätti jälleen vähän ennen kahdeksaa. Aikaisesta heräämisestä sai hyvän syyn lähteä keittämään puuroa. Olin ottanut edellispäivänä puolukkasurvosa sulamaan, että teen sitten ruispuolukkapuuroa. Keittiössä kuitenkin mietin, että jospa sittenkin vispipuuroa kauramannaryyneistä? Yksi kurkistus ryynipussiin: ei saakeli, sokeritoukkia! Kuolleita tosin, mutta hyi hemmetti! Olen niihin velikultiin törmännyt aiemminkin, yleensä tykkäävät hengailla kuivakaapin alimmalla hyllyllä. Olen yrittänyt aiemminkin selvittää, mistä ne hemmetin toukat tulevat, mutta huonoin tuloksin. Nyt sitten hermostuin niin paljon, että tyhjensin koko kuivakaapin ja kävin jok’ikisen pussukan lävitse. Haaskuuseen menivät ne kauramannaryynit sekä lisäksi vanha näkkileipäpaketti ja lähes loppuneet ohraryynit. Ei siis suurta taloudellista tappiota.

Edelleen kaikki havainnot toukista tuli tehtyä alimmalta hyllyltä. Sitten huomasin, että alimman hyllyn ja kaapin takaseinän välissä on pieni rako, ehkä n. 3mm leveä ja 10mm syvä. Kun kaivoin rakoa veitsenkärjellä, niin esiin tuli muruja sekä sokeritoukkia, lähinnä kuolleita, mutta myös eläviä. Tässä vaiheessa kuvotti jo aika tavalla. Miksen ollut huomannut rakoa silloin, kun muutin asuntoon? Samalla revin kaikki hyllypaperit hyllyistä (nekin varmaan alkuperäiset, 50-luvulta…). Imuroin raon tyhjäksi (toivon mukaan se nyt tyhjeni) ja kaadoin päälle 80% viinaa käyden samalla pääni sisällä vihaista monologia (Die you bastards, die!!”). Viinan päälle vielä lusikoin suolaa siten, että koko rako täyttyi kukkuroilleen. Jo nyt on perkele, jos joku vielä siellä raossa jäi eloon. Kuivakaappiin kun ei oikein mitään DDT:tä viitsi laittaa, niin mielestäni suola ja viina olivat paras ratkaisu.

Varmuuden vuoksi vielä järjestelin tavarat kaappiin siten, että nyt alimmalla hyllyllä ei ole jauhoja lainkaan, vaan makaronia, herneitä ja säilykepurkkeja. Huhhuh, olipa rankka aamun aloitus. Ruispuurosta kuitenkin tuli hyvää ja sitä myös tuli syötyä sunnuntaina kunnioitettavasti 🙂

Sunnuntain ruuat:

  • Aamulla: 1 paistettu muna, ruispalan molemmat puolet, mini lättaa, salaatinlehti, kahvia
  • Lounas: Ruispuolukkapuuroa, rasvatonta maitojuomaa
  • Välipala: Päärynä
  • Päivällinen: Porsaan ulkofilettä 175g, paistettua valkokaalia 200g, 1 herkkusieni, n. 10g aurajuustoa
  • Iltapala: Ruispuolukkapuuroa, rasvatonta maitojuomaa, appelsiini

Ruuat yhteensä 1100kcal
Ei liikuntaa

Kun aamun tuholaistorjuntaohjelmanumerosta oli selvitty, niin katselimme miehen kanssa kovalevyltä elokuvan Geishan muistelmat jonka jälkeen pelasimme pleikkaria. Ulos emme ehtineet koko päivänä, valitettavasti. Olisi voinut hiihtää mutta oli ihan mukavaa viettää kiireetön löhöilypäivä. Illan päätteeksi katselimme neloselta Casanovaa, joka tyypillisesti jäi minulta kesken.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s