Home

Läskiäääh!!

28.12.2009

Voi kinkku (konvehdit, laatikot, glögi, muffinsit, juustokakku jne…) minkä teit! Kylläpä tuohon tissien alle on muodostunut (taas kerran) vastenmielinen makkara. Onneksi voin tehdä töitä tänään kotona, niin ei tarvitse ahtautua farkkuihin. Pääsisipä jo liikkumaan, en ole harrastanut kunnon hikiliikuntaa piiiitkään aikaan, varmaan viimeksi Ylläksellä, kun kävin hiihtämässä. No olen mä kävellyt paljon, jopa kymmenen kilsaa kerrallaan, mutta siinä ei tule hiki.

Lunta on kyllä tullut sen verran, että ladulle pääsisi vaikka heti. Pitäisi vain laittaa sukset kuntoon ja arpoa sopiva väli, jolloin ei sataisi lunta kauheasti. Pieni lumisade ei haittaa, mutta sakeampi pyry heikentää pitoa. Ilolla lähtisin hiihtämään, kroppa kaipaakin jo liikuntaa.

Yritän tässä välipäivät tasailla joulun aiheuttamaa turvotusta, ja uuden vuoden jälkeen ryhdyn jälleen kerran oikeisiin hommiin. Olen ajatellut pitäväni jumpasta keväällä kunnolla taukoa ja keskittyä hiihtämiseen kunnolla. Olen kyllä sen verran ulkoilmaihminen, että mikäli vain pihalla on yhtään siedettävä sää, niin mieluummin liikun raittiissa ilmassa, kuin tunkkaisessa jumppasalissa. Vaikka kyllähän se on fiiliksestäkin kiinni kumpi sattuu enemmän kiinnostamaan. Hiihtokausi on kuitenkin niin lyhyt, ettei kolmessa kuukaudessa oikeastaan ehdi kyllästyä yhteen lajiin (paitsi jos voitelu sattuu olemaan päin persusta, niin hiihtomotivaatio kuolee moneksi viikoksi). Hiihto on onneksi monipuolinen laji, joka vahvistaa käsiä, jalkoja sekä keskivartalon lihaksia.

Toiveissa olisi olla maaliskuussa jo monta kiloa kevyempi. Ensimmäinen päämäärä olisi päästä mahdollisimman pian alle 85kg:n ja kesään mennessä alle 80kg:n. Päämäärääni aion päästä syömällä paljon kasviksia ja mahdollisimman vähän perunaa, pastaa ja riisiä. Ruisleivästä en osaa luopua kun en oikein tiedä mitä muuta voisin syödä aamulla. Rahka ei oikein uppoa ja jugurtti ei pidä nälkää.

Uuden vuoden suunnitelmat ovat vielä ihan auki. Jos olisikin vain kotona ja hiihtäisi koko pitkän viikonlopun?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s