Home

Kiireisen viikon torstai

03.12.2009

Kiire alkaa pikkuhiljaa hellittää. Enää tarvitsee vain käydä läpi yksi käsikirjoitus, kirjoittaa yhteistyökumppanille muutama labraohje sekä lähettää pari biologista näytettä. Ja tietysti huomenna labran puolella on kaikenlaista puuhaa, mutta ei onneksi ole enää samanlaista työryysistä, kuin vielä viime viikolla.

Tänäaamuna tutustuin julkisen terveydenhoidon byrokratiaan. Se uusittava pilleriresepti on muuten saakelin vaikea uusia kunnassa, jonka kirjoilla ei ole! Muutama päivä sitten soittelin sinne sun tänne, ja sain sen käsityksen, että homma onnistuu, vaikka olenkin muualla kirjoilla. Tänään menin Kyllön terveysasemalle palloteltavaksi eikä hommasta ottanut enää mitään tolkkua. TK:n vastaanotosta minut lähetettiin perheneuvolaan, mistä minulle annettiin puhelinnumero. Kävelin takaisin TK:n vastaanottoon, sillä respan nainen vaikutti yllättävän mukavalta ja auttamishaluiselta. Hän soitteli puolestani eri paikkoihin, ja laittoi henkilötietoni jonnekin tietokantaan. Sovimme, että soitan neuvolasta annettuun numeroon ja pyydän hoitamaan maksusitoomuksen kotikunnastani. Soitin, ja puhelimeen vastasi kerrassaan koomisen tokkurainen täti! Joko hän oli juuri herännyt, tai sitten hän kärsi vuosisadan krapulasta (klo 8.30). Selostin jälleen kerran asiani ja täti lupasi hoitaa maksusitoomuksen vireille. En ollut enää kovin toiveikas, vaan tässä vaiheessa päätin soittaa kotikuntani neuvolaan. Sieltä lupasivat lähettää minulle 3kk:n reseptin, jona aikana minun tulee selvittää asiani. Eli taitaa tämä tyttö vaihtaa vihdoin kirjoille kaupunkiin! Minä siis olen asunut Jyväskylässä jo kuusi vuotta, mutta en ole täällä käyttänyt julkisia terveydenhuoltopalveluita koskaan. Tänä syksynä YTHS kuitenkin lopetti jatko-opiskelijoiden hoitamisen, ja koska työterveyskään ei hoida ehkäisyjuttuja niin huomasin vähän aikaa sitten olevani ns. kusessa.

Aamulla oli kipakka pakkanen, mutta vielä tarkenen ilman pitkiksiä/sukkiksia/pitkiä kalsareita. Päivän vaatetus on tänään sinivihreä.

Farkut - Halonen Paita - Tokmanni Toppi - Citymarket

Töiden jälkeen kohti Step-tuntia. Ensi viikon vietän Ylläksellä, joten tämä viikko on osaltani viimeinen yliopistoliikunnan viikko. Ylläksen reissun jälkeen saankin keksiä jotain muuta liikuntaa tammikuun puoliväliin saakka. Uimaan nyt ainakin voisi mennä, ja jos lunta tulisi, niin hiihtämään menisin. Tämä lentokentällä oleva matkalaukkujen häröpallo on saanut minut miettimään vakavasti lappiin lähtöä pelkän käsimatkatavaran voimin. Järkeäkö on ottaa kauheat pakaasit, jos ne eivät etene Helsinki-Vantaalta mihinkään? Pahimmassa tapauksessa vielä hukkaan välineeni, enkä pääse koko talvena hiihtämään. Ehkä vuokraan sitten murtsikat, jos tuo lakko ei tänään lopu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s