Home

Kirpparilla

05.11.2009

Kirpputorit ovat mielenkiintoisia paikkoja. Hyvällä tsägällä kirpparilta saattaa löytää laadukasta tavaraa lähes ilmaiseksi. Näitä helmiä on kyllä kovin vaikea löytää ylihinnoiteltujen, kulahtaneiden H&M rättien seasta. Harvoin olenkaan löytänyt mitään vaatetta kirpparilta. Parit kengät sen sijaan olen ostanut, ja laukkuja. Tosiasiahan on, että harva kirppisvaate päälleni mahtuu, kengät ja laukut ovat sen suhteen helpompia. Mutta vaikka kirppis olisi täynnä minun kokoisia vaatteita, niin luulen että silti mieluummin katsastaisin kengät ja laukut. Vaatteita saa kaupasta suht halvalla uutena, mutta kengät ja laukut (nahkaiset) saattavat olla uutena kovinkin arvokkaita.

Viimeksi kun kävin Seppälänkankaan kirpputorimarketissa, niin löysin pienen, mustan, nahkaisen iltalaukun, 2e. Laukku on mallia clutch, sillä olkahihna oli hukkunut jossain vaiheessa laukun elämänkaarta. Ei hätää, ajattelin tuunata uuden hihnan tilalle. Kunhan joudan. Olen hamstrannut kirpparilta myös pitkän nahkahameen (kokoa 36, buahahaa! Oli pakko ängetä sinne sisään, ja totesin, että jos poistaisin vyötärön ja vetoketjuhalkion verran nahkaa hameen yläpäästä, ja askartelisin uuden vyötärökappaleen, niin saisin siitä kelpo hamosen.. joopajoo). Olin ostanut nahan sitä varten, että askartelisin siitä nahkahanskat. Jep, löysin äidin nuoruudentavaroista ”Tyttöjen askartelukirjan”, 60-luvulta se oli, ja siellä oli nahkahanskojen ohje. Liekö tytöt olleet tuolloin pienempiä, sillä suurin hanskan kaava oli kokoa 7. tein paperisen harjoituskappaleen, mutta en osannut liittää peukaloa paikoilleen. Aion kyllä sitäkin projektia lämmitellä uudestaan, kunhan joudan.

Ainut vaatelöytöni on Filippa K:n villatakki, koko L. 5e. Olen muitakin rytkyjä ostanut, mutta tuo on ainut vaate, joka on jäänyt pysyväksi osaksi vaatevarastoani. Muut kirpparikuteet joko lojuvat vaatekaapissa taaimmaisina, tai sitten olen laittanut ne jo aikapäiviä sitten uudelleen kiertoon.

Aioin siis mennä työpäivän päätteeksi kirpparille, mutta kello onkin jo niin paljon, että kotiinhan tästä pitää mennä.

Fantti

Mainokset

2 Responses to “Kirpparilla”

  1. daami Says:

    Kantsii muutes tarkastaa myös Jyväskylän katulähetyksen ekocenterit kankitiellä ja keskustassa. Myös Tekevän ekocenter hakkutiellä on ihan oiva paikka. Kankitieltä olen ostanut kaksi Jouni Exclusiven laukkua hintaan á 2€. Täysin ehjiä ja miltei uusia.

    Tavaraa tuolla on paljon edullisemmalla kun laukaantien kirpparilla koska yksityiset lahjoittavat sinne tavaraa myyntiin ja hinnoittelun tekevät ekocenterit itse. Laukaantien kirpparilla saattaa hintataso vaihdella todella radikaalisti kun yksityiset haluavat jossun mistä kurjasta rätistä sen 20€.

    • fantti Says:

      Mun harvoin tulee käytyä keskustassa päin, mutta liikunnan laitosta vastapäätä olevalla SPR:n kirppiksellä tulee satunnaisesti käytyä, sillä se on työmatkan varrella. En kyllä muutenkaan pidä Seppälänkankaan kirpparista, sillä siellä on aina kauhea ryysis ja hinnat ihan käsittämättömät.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s