Home

Pullat uunissa

25.10.2009

Pullan leipominen on mielestäni terapeuttista. En ollut pitkään aikaan leiponut pullaa, joten eilen päätin pyöräyttää puolen litran taikinan. Ohje oli suoraan Sunnuntai-venhäjauhojen kyljestä ja hyvä taikina sillä tulikin. En yleensä ole laittanut taikinaan kananmunaa (mikä lie kotoa opittu juttu, tulee mukamas pehmeämpi taikina), mutta en oikeastaan huomannut mitään eroa vaikka munan tällä kertaa laitoinkin.

Päätin tehdä hieman tuunattuja korvapuusteja. Kaulin puolet taikinasta levyksi ja levitin päälle voisulaa, sokeria, kanelia sekä kaapista löytynyttä Wiener Nougat-crushia. Käärin levyn rullaksi, ja leikkasin tällä kertaa suoria paloja kolmioiden sijaan.

Uunituoreet korvapuustit

Uunituoreet korvapuustit

Lopusta taikinasta tein puolukkapiirakkaa. Muistan, kuinka äiti leipoi sitä usein, kun olin lapsi. Mitään tietoa minulla ei täytteen reseptistä ollut, mutta säveltämällä päästiin taas pitkälle. Tein piiraan irtopohjavuokaan, halkaisija 26cm. Pohjalle laitoin viimeisistä vanijakreemijauheista vatkattua vaniljakreemiä, ja sen päälle puolukkatäytteen (4dl puolukkahilloa, 1dl sokeria (makeutusainetta), 3rkl perunajauhoa). Paistoin uunin alatasolla n. 30min 175 asteessa. Tuli aika hellyyttävän näköinen leipomus 😀

Itsetehdyn näköinen piirakka

Itsetehdyn näköinen piirakka

Teen harvoin pullapohjaisia piirakoita, sillä avomies ei niistä pahemmin perusta. Minä taas en nuorempana sietänyt murutaikinapohjaisia piirakoita vaan aina halusin pullapiirakkaa. Nykyään mulle menee lähes kaikki leivonnaiset…

Fantti

Mainokset

2 Responses to “Pullat uunissa”

  1. daami Says:

    Ihan huippua ku sulla on oma blogi!! Oikeestaan oonkin oottanut tätä jo vuosikausia, että perustat blogin =D ihanaa ihanaa ihanaa!!

    Muropohjaiset piirakat maistuu esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Kahvin kanssa mielestäni pullapohjainen maistuu paremmalta. Tulipa mieleen, että voisin ensi viikolla tosiaan leipoa miehelle pullaa kun se on niin halpaa tehdä. Ja kun itse tekee niin voi tehdä hedelmäsokeriin ja sillä lailla vähän säästää kaloreissa.

    • fantti Says:

      No tässä tämä nyt on. Tosiaan olen jahkannut tämän blogin perustamisen kanssa KAUAN.. Täytyy nyt katsoa kuinka kauan mulla riittää juttua 🙂 Kiva kun tulit pistäytymään!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s