Home

Jumppa

23.10.2009

Kuten jo eilen vähän kerroin, liikunta on iso osa elämääni. Tänään ajattelin kertoa eräästä rakkaasta liikuntaharrastuksestani, aerobicista. Olen jo vuosia käyttänyt yliopistoliikunnan palveluita ja käynkin useita kertoja viikossa ohjatuilla jumppatunneilla. Pääasiassa pidän tunneista, jotka sisältävät haastavia koreografioita. Minusta on ihanaa työpäivän jälkeen mennä sellaiseen jumppaan, missä ei kertakaikkiaan ehdi ajattelemaan työasioita, tai sen puoleen mitään muutakaan, kuin askelsarjoja.

Step-aerobic on yksi suosikkitunneistani

Step-aerobic on yksi suosikkitunneistani

Kuva täältä

Step-aerobic on mahtava liikuntamuoto, sillä siinä pakara ja pohkeet aktivoituvat aivan erilailla kuin lattian tasossa tapahtuvassa aerobicissa. Yleensä minä käytän laudan matalaa tasoa, sillä koreografiat saattavat olla niin vauhdikkaita, että korkeampi taso on suorastaan vaarallinen. Kyllä matalammallakin tasolla saa hien pintaan 😉

Toinen suosikkini on BodyPump. Yliopistoliikunnalla ei ole aitoa Les Millsin BodyPumpia, mutta täysin vastaava Pumppi. Käyn pumpissa yleensä kerran viikossa, sillä en ole mikään lihaskuntotreenin ystävä. En esimerkiksi ole ikinä tykännyt käydä punttisalilla. Tiedän kuitenkin, että hyvä lihaskunto olisi tärkeää painonhallinnassa, joten siksi yritän käydän  pumpissa edes kerran viikossa.

Rauta nousee

Rauta nousee

Kuva täältä

Nämä urheilumuodot ovat ainoat ”joukkuelajit” joita harrastan. Muu urheiluni tapahtuu joko yksin tai avopuolison kanssa. Seuraavalla kerralla esittelen lajin, jota aloin harrastaa n. viisi vuotta sitten, kun aloitin mittavan painonpudotusurakan (tästäkin tarinaa tulossa myöhemmin).

Fantti

Mainokset

2 Responses to “Jumppa”

 1. maureenlaihaksi Says:

  Hei Fantti & kivaa saada uusi blogituttu. Liikunta on kyllä tosi hyvä tapa nollata pää työjutuista. Joskus kauan sitten en esimerkiksi olisi saanut ilman kuntosalia omaa graduani tehtyä niin nopeasti kuin sen sitten lopulta rykäisin. Jotenkin toiselle laitteelle siirryttäessä ajatukset olivat jo siirtyneet muualle, joten työnteosta pystyi sen aikaa lepäämään. Sinulla on tietysti huomattavasti isompi urakka väitöskirjan teossa. 🙂
  Ihan rauhassa vaan rupeat bloggaamaan, ei niitä ikäviä kommentteja loppujen lopuksi niin paljon tule.

  • fantti Says:

   Kivaa kun kävit jättämässä viestin 🙂

   Kyllä täytyy myötää, että ilman liikuntaa pää hajoaisi tämän väikkärin kanssa saman tien.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s